Bezglutenowy torcik kakaowy – wilgotny i aromatyczny torcik o intensywnym smaku kakao, idealny na chwilę słodkiej przyjemności. Bezglutenowa receptura sprawia, że jest doskonałym wyborem dla osób na diecie bezglutenowej, które cenią klasyczne słodkości w nowoczesnej odsłonie.
Składniki
cukier, oleje i tłuszcze roślinne w zmiennych proporcjach (olej słonecznikowy o wysokiej zawartości kwasu oleinowego, tłuszcz kokosowy, masło kakaowe, masło shea), JAJA, syrop glukozowo - fruktozowy, MLEKO odtłuszczone w proszku 7 %, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, stabilizator: sorbitol; mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, kakao odtłuszczone w proszku 1,5 %, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna SOJOWA; naturalne aromaty, błonnik cykoriowy, sól, substancja spulchniająca: glukonodeltalakton, węglany sodu; białko MLEKA, substancje zagęszczające: guma karobowa, guma ksantanowa; środek żelujący: agar.
Alergeny
Alergeny:
Jaja,Mleko,Soja
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza: 1776/423
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węlowodany: 59 g
w tym cukry: 36 g
Białko: 5.3 g
Sól: 0.42 g