Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Czerwona pasta curry jest pikantniejszą odmianą pasty curry, zawierającą znacznie więcej papryki chili. Używana jest jako baza do sosu, najczęściej smaży się ją razem z kurczakiem na odrobinie tłuszczu, dodaje mleczko kokosowe oraz warzywa. Pastę curry można wykorzystać również jako marynatę bądź składnik do dań z woka. Składniki: suszone, czerwone chili 28%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, nasiona kolendry, kminek
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 28 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie