Prymat Kolendra cała 15g

Kolendry całej Prymat z powodzeniem używamy do potraw zarówno pikantnych, jak i słodkich. Niegdyś stosowana do sporządzania eliksirów miłosnych, obecnie nadal można się zakochać w jej wyrazistym smaku. Wzbogaci smak mięs, ryb, zup i wszelkich dań warzywnych, urozmaici smak pieczonych ciast. Kulinarne i lecznicze znaczenie kolendry znane już było przed 3000 lat. Roślina ta wymieniana była w zwojach papirusu Ebersa z 1550 roku p.n.e. W Europie rozpowszechniona została dzięki Rzymianom. Kolendra to jeden z gatunków przyprawowych, które najwcześniej dotarły do Ameryki, a jej uprawy w Massachusets wyprzedzają rok 1670. Świeże liście kolendry powszechnie stosuje się na południu Azji i w Ameryce Południowej. Owoce stanowią przyprawę, która ma zupełnie odmienny zapach, smak i inne właściwości. W większości krajów produkujących kolendrę stosuje się zarówno ziele, jak i owoce tego gatunku. Aromat dojrzałych owoców jest słodki, korzenny z pieprzowo-balsamiczną nutą. Ich smak jest łagodny, słodki, lekko palący, z wyra...

  • Discount: -0.19 zł (20 %)
  • (Gross discount: -0.21 zł (20 %))
  • Gross price: 0.86 zł / szt. 0.80 zł / szt.
  • 15 g ( 57.33 zł for 1 kg )
  • szt.
  • Przelewy24, Przelew tradycyjny (przedpłata)

The product is shipped within 24 hours.