Pieczenie na grillu jest sposobem przyrządzania niezwykle smacznych i aromatycznych potraw. Na ruszcie możemy piec różne gatunki mięsa, ryby i drób. W miesiącach zimowych ruszt ogrodowy można zastąpić elektrycznym lub patelnią, dzięki temu nawet dania przyrządzone w domu, staną się fascynującym wspomnieniem urlopowej kuchni.
Dodatek Przyprawy do potraw z grilla – grill klasyczny wzbogaca smak i aromat dań przyrządzanych na ruszcie lub patelni, a gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom atrakcyjny wygląd. Na bazie naszej przyprawy można przygotować pikantny olej, mieszając 1/3 szklanki oleju z 3 łyżkami mieszanki grill. Stosuje się go do smarowania mięsa przed i w trakcie pieczenia, jak również jako dodatek do mięsa mielonego.
Przyprawa dostępna jest w wygodnym, dużym opakowaniu - tubie grillowej - które ma gramaturę 80 g.
Składniki: Sól, czosnek - 8,19%, papryka słodka, kolendra - 7%, cukier, majeranek - 4,2%, gorczyca biała, owoc jałowca, pieprz czarny, goździki, rozmaryn, chili, liście laurowe.