Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE: gotowa masa do makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych; dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi. Składniki: woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), kasza manna z pszenicy, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty